Internet Privacy … ?

Eén van de inmiddels vele voorbeelden…

Facebook heeft woensdag haar privacyvoorwaarden (weer eens) gewijzigd. Het zal voortaan jouw gegevens delen met andere bedrijven binnen de Facebook-familie. Tegelijkertijd wordt voorgesteld om de invloed van gebruikers op het beleid van Facebook te beperken. Van zeggenschap over jouw privacy is straks helemaal geen sprake meer. Hoe zit dat precies? En belangrijker nog: wat kun je er tegen doen? Lees verder op Bits Of Freedom

Velen zeggen “ik heb niets te verbergen, ze mogen alles van me weten”. Ik denk dat je daar toch voorzichtig mee moet zijn.

De services van bedrijven zoals Facebook, Google en Whatsapp zijn gratis omdat je gegevens verkocht worden aan bedrijven. En overheden. Meestal onschuldig maar niet altijd.

“Zorg dat je de baas blijft over je eigen informatie”.

Een veiliger alternatief voor Facebook is bijvoorbeeld Diaspora.

Enkele voorbeelden…

Winkels

Sommige winkels zijn uitgerust met een camerasysteem en gezichtsherkenningssoftware. Er wordt een opname van je gemaakt, het systeem gaat vervolgens via (bijvoorbeeld) Facebook op zoek naar je informatie, je vrienden, je posts en andere gegevens. Op basis van de gevonden informatie wordt je een specifieke aanbieding gedaan middels een SMS’je naar je mobiel. Overigens moet je hier wel toestemming voor geven, nog wel. Bron

Helaas is toestemming niet altijd een voorwaarde:

FBI

Een aantal Amerikaanse staten zijn in februari begonnen met een pilot waarbij foto’s van zijn geüpload. De FBI zelf is al langer bezig met dit Next Generation Indentification (NGI) programma, maar nu is de kogel door de kerk. Naar verwachting wordt de dienst in 2014 in heel Amerika uitgerold. Naast foto’s wil de dienst ook irisscans, DNA-analyse en spraakherkenning toevoegen aan de toolkit. (Webwereld)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: