Op stelten zetten …

Graaien mag!

Het Kabinet ziet af van de eis dat Amerikaanse it-leveranciers geen Nederlandse overheidsdata mogen overhandigen aan de Amerikaanse overheid. Minister Opstelten trekt een eerder standpunt in.

via Geen extra eisen tegen Amerikaans datagraaien | Webwereld.

Minister Opstelten zei eerder op schriftelijke vragen van de PVV dat tijdens aanbestedingen het programma van eisen kan worden uitgebreid met een extra eis dat it-leveranciers geen data mogen doorspelen aan de Amerikaanse regering. Ook als de regering van Obama aanspraak doet op de zogeheten Patriot Act, een wet die bedrijven verplicht data af te staan op verzoek.

Zelfs persoonlijke en financiële gegevens van Nederlanders op in Nederland staande servers zou daarbij niet veilig zijn.

Dat standpunt van Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, werd deze week ook nog eens aan Webwereld bevestigd door minister Donner van Binnenlandse Zaken. Maar vandaag kreeg Andre Elissen, Tweede Kamerlid van de PVV, bericht van Opstelten dat hij zijn eerdere antwoord herziet. In politieke taal heet dat een “aanvullend antwoord”.

via Geen extra eisen tegen Amerikaans datagraaien | Webwereld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: